Het wachtwoord van je router resetten - wikiHow (2024)

Pdf downloaden

Bijdragen vanStan Kats

Bronnen

Pdf downloaden

In dit artikel:

Netgear

Linksys

Belkin

D-Link

Alle andere routers

Overige secties weergeven...

Secties verbergen...

Gerelateerde artikelen

Bronnen

Door het resetten van het wachtwoord van je router kun je inloggen op je router en wijzigingen aanbrengen in de instellingen en voorkeuren wanneer dat nodig is. De enige manier om het wachtwoord van je router te resetten is door de standaardinstellingen van de router te herstellen, wat meestal kan worden bereikt door op de resetknop op de router zelf te drukken.

Methode 1

Methode 1 van 5:

Netgear

Pdf downloaden

  1. 1

    Zet je Netgear-router aan en wacht ongeveer een minuut tot de router is opgestart.

  2. 2

    Zoek de knop 'Fabrieksinstellingen herstellen' ('Restore Factory Settings') op je router, die is ingesloten in een rode cirkel en dienovereenkomstig is gelabeld.

  3. 3

    Houd deze knop ongeveer zeven seconden ingedrukt met behulp van een klein, dun voorwerp zoals het uiteinde van een paperclip of pen.

  4. 4

    Laat de knop los wanneer het 'Power'-lampje begint te knipperen, en laat de router dan volledig herstarten. Het wachtwoord van de router wordt gereset wanneer het Power-lampje stopt met knipperen en continu groen of wit wordt. Het nieuwe standaard wachtwoord van de router is 'password'.[1]

    Advertentie

Methode 2

Methode 2 van 5:

Linksys

Pdf downloaden

  1. 1

    Zoek de 'Reset'-knop op je Linksys-router. De resetknop is een kleine, ronde knop die normaal gesproken op de achterkant van de router te vinden en met rood is aangegeven.

  2. 2

    Verifieer dat de router is ingeschakeld en houd vervolgens de resetknop ten minste 10 seconden ingedrukt. De 'Power'-led moet knipperen als je de resetknop ingedrukt houdt.

    • Oudere Linksys-routers kunnen vereisen dat je de reset-knop 30 seconden ingedrukt houdt.
  3. 3

    Verbreek de verbinding en sluit de router opnieuw aan op de stroombron nadat de reset is voltooid.

  4. 4

    Wacht tot de 'Power'-led in een vaste toestand blijft, wat ongeveer een minuut zou moeten duren nadat je de router opnieuw hebt aangesloten op de stroombron. Het wachtwoord van je router wordt nu gereset en het standaard wachtwoord moet leeg blijven bij het inloggen op de router.[2]

    Advertentie

Methode 3

Methode 3 van 5:

Belkin

Pdf downloaden

  1. 1

    Zoek de 'Reset'-knop op je Belkin router. De resetknop is een kleine, cirkelvormige knop die zich gewoonlijk aan de achterkant van de router bevindt en dienovereenkomstig is aangegeven.

  2. 2

    Verifieer dat de router is ingeschakeld en houd vervolgens de resetknop ten minste 15 seconden ingedrukt.

  3. 3

    Wacht ten minste een minuut tot de router is herstart. Je Belkin-router zal nu worden hersteld naar de fabrieksinstellingen en het standaard wachtwoord moet worden leeggelaten bij het inloggen op de router.[3]

    Advertentie

Methode 4

Methode 4 van 5:

D-Link

Pdf downloaden

  1. 1

    Verifieer dat je D-Link router is ingeschakeld.

  2. 2

    Houd de 'Reset'-knop ongeveer 10 seconden ingedrukt met behulp van een klein, dun voorwerp zoals het uiteinde van een paperclip of pen.

  3. 3

    Laat de resetknop na 10 seconden los en wacht tot de router automatisch herstart.

  4. 4

    Wacht ten minste 15 seconden na het herstarten van de router alvorens in te loggen op de router. Het wachtwoord van de router wordt nu gereset, en het standaard wachtwoord moet leeg blijven bij het inloggen.[4]

    Advertentie

Methode 5

Methode 5 van 5:

Alle andere routers

Pdf downloaden

  1. 1

    Verifieer dat je router is ingeschakeld.

  2. 2

    Onderzoek de router om de 'Reset'-knop te vinden. In de meeste gevallen wordt de resetknop dienovereenkomstig gelabeld -- zo niet, zoek dan naar een kleine knop of een gaatje met een knop erin, die alleen kan worden ingedrukt met behulp van het uiteinde van een pen of paperclip.

  3. 3

    Houd de resetknop 10-15 seconden ingedrukt. Hierdoor wordt de router teruggezet naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen en wordt het wachtwoord tijdens gereset.

  4. 4

    Log in op je router met de standaard gebruikersnaam en wachtwoord. In de meeste gevallen zal het standaard wachtwoord 'admin' of 'wachtwoord' zijn, of moet het leeg gelaten worden.[5]

    • Neem contact op met de fabrikant van de router om het standaard wachtwoord te verkrijgen als je problemen ondervindt bij het inloggen op je router.

    Advertentie

Waarschuwingen

  • Houd er rekening mee dat het resetten van het routerwachtwoord en het herstellen van de standaard fabrieksinstellingen van de router alle instellingen van het apparaat, zoals de frequentie, het kanaal en de gebruikersnaam van de router, zal wissen. Alle routerinstellingen die je voor het resetten van de router hebt aangepast, moeten na het resetten opnieuw worden uitgevoerd.

Advertentie

Over dit artikel

Het wachtwoord van je router resetten - wikiHow (28)

Bijdragen van:

Stan Kats

Technoloog

Dit artikel is bijdragen van Stan Kats. Stan Kats is technoloog, operationeel directeur van en hoofd-technoloog bij de STG IT Consulting Group in West Hollywood, Californië. Stan biedt uitgebreide technologische oplossingen voor bedrijven door middel van externe IT-diensten en voor particulieren door middel van zijn consumentenbedrijf Stan's Tech Garage. Hij heeft een bachelordiploma in internationale betrekkingen behaald aan de University of Southern California. Stan begon zijn IT-carrière bij Fortune 500-bedrijven. Hij heeft zijn bedrijven opgericht om kleine bedrijven en particulieren te kunnen helpen met deskundige kennis over lastige en ingewikkelde vraagstukken. Dit artikel is 4.935 keer bekeken.

Categorieën: Netwerk

In andere talen

English:Reset Your Router Password

Français:réinitialiser le mot de passe d'un routeur

Español:resetear la contraseña de tu router

Bahasa Indonesia:Mengatur Ulang Kata Sandi Router

Русский:сбросить пароль на маршрутизаторе

हिन्दी:अपने राउटर के पासवर्ड को रीसेट करें (Reset your router password)

한국어:라우터 암호를 리셋하는 방법

  • Afdrukken

Deze pagina is 4.935 keer bekeken.

Het wachtwoord van je router resetten - wikiHow (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5743

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.